Ben je een dierenvriend en heb je groene vingers?

Ben je een dierenvriend en heb je groene vingers? Heb jij ook één of misschien wel meerdere kamerplanten in huis? En heb jij thuis ook een harig huisgenootje die maar al te graag aan je kamerplanten nibbelt?
Dan is het een goed idee om wat meer te weten over de planten in jouw huis, want sommige planten kunnen giftig zijn voor jouw huisdier!

Overlevingsdrang van planten

Planten hebben een diep gewortelde overlevingsdrang, vergelijkbaar met die van een mens. Een plant ontkiemt, groeit en produceert een nieuwe generatie. Een plant kan zijn doel alleen volbrengen als hij lang genoeg in leven blijft. Om deze cyclus te volbrengen hebben deze groene vrienden slimme overlevingsstrategieën ontwikkelt om het zo ver mogelijk te schoppen. Er zijn soorten die tegen extreme droogte kunnen of juist voor langere tijd volledig onder water kunnen staan. Planten hebben vaardigheden ontwikkeld om insecten en dieren te lokken door middel van het produceren van een bepaalde geur, kleur en/of smaak.

Er zijn ook planten soorten die zichzelf juist willen verdedigen tegen insecten en dieren. Deze soorten hebben chemische stofjes aangemaakt. Deze stoffen kunnen er voor zorgen dat er irritatie optreed bij jouw huisdier en kan ze ook onwel maken.

Diervriendelijke planten

Kamerplantenwinkel wil je er graag er op wijzen zorgvuldig om te gaan met de zorg die je draagt voor de planten en dieren bij jou thuis. Bekijk ons diervriendelijke assortiment om een leuke plant te kiezen waar jij en jouw huisdier van kan genieten!

Deze 5 planten zijn veilig in de buurt van jouw huisdier:
1. Krulvaren
2. Lippenstiftplant
3. Graslelie
4. Pannekoekenplant
5. Orchidee

Staat jouw kamerplant niet in dit rijtje neem dan een kijkje op Aspca voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

Wil je graag dagelijks geïnspireerd worden met plantenfoto’s en video’s? Volg ons dan op onze Instagram pagina!
Om op de hoogte te blijven van alle belangrijkste updates, volg dan onze Facebook pagina.

Lets us know

Wij zijn erg benieuwd naar jouw reactie. Vond je het leuk om deze blog te lezen? Heb je nog een vraag of een suggestie voor de volgende blog? Laat het ons dan hier onder in de reacties weten!

Meer blogs lezen? Bekijk al onze inspirerende blogs!

Share This Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping Cart