Cactus Mammillaria Ernestii

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling

7,95


Afmeting

Potdiameter: Ø 16 cm
Planthoogte: ↑ 35 cm


Levering

 • Binnen 2 werkdagen (thuis)bezorgd.
 • Verzendkosten €5,95
 • Gratis verzending bij bestelling vanaf 50 euro.
 • Altijd 14 dagen bedenktijd.

Algemene informatie

De Mammillaria Ernestii behoort tot een van de honderden binnen de cactus familie. Het zijn planten die zich hebben aangepast om te overleven in een droog en ruw klimaat en kunnen hierdoor makkelijk een tijdje zonder water.

 • Extra optie


  • 1 €

Algemene informatie

De Mammillaria Ernestii behoort tot een van de honderden binnen de cactus familie. Het zijn planten die zich hebben aangepast om te overleven in een droog en ruw klimaat en kunnen hierdoor makkelijk een tijdje zonder water. Deze eigenschap zorgt er voor dat de cactus een van de makkelijkste planten om te verzorgen is. In de winter periode kan een cactus met gemak tot wel 3 maanden zonder water. Er zijn honderden verschillende soorten te vinden in Afrika, in midden- en zuid-America en zelfs in het Caribisch gebied. De Cactus familie staat bekent om zijn karakteristiek uiterlijk en de scherpe dorens.

Water geven

Een Cactus kan langer zonder water dan welke andere kamerplant dan ook. De meest voorkomende doodsoorzaak van een cactus is dan ook over bewatering. Het plantje kan in de winterperiode makkelijk 3 maanden zonder water overleven. In de zomer periode verbruikt de cactus meer water. Om wortelrot te voorkomen is het belangrijk dat de grond droog aanvoelt tussen elke gietbeurt. Geef je cactus liever in één keer veel water dan een klein beetje water verdeeld over een kortere periode.

Licht en warmte

Deze makkelijke plant doet het goed op zowel een schaduwrijk plekje als op een zonnigestandplaats. Wanneer de cactus geplaats wordt in direct zonlicht functioneren de naalden en haren als een natuurlijk uv filter. Het is raadzaam om de plant niet nabij een verwarming te plaatsen.

Minimale temperatuur

Overdag: 20℃
‘S nachts: 10 ℃

1 review for Cactus Mammillaria Ernestii

 1. Waardering 5 uit 5

  Pim de Vries

  Heel erg blij met mijn plant!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *