Kokedama Orchidee Phalaenopsis

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling

17,95


Afmeting

Potdiameter: Ø 14 cm
Planthoogte: ↑ 45 cm


Levering

Binnen 2 werkdagen (thuis)bezorgd.

Verzendkosten €5,95

Gratis verzending bij bestelling vanaf 50 euro.

Altijd 14 dagen bedenktijd.


Dit ontvang je er gratis bij

Een plantenhanger van touw om de plant op te hangen (+/- 0,5 meter hoog)

Een verlengstuk van touw (+/- 0,5 meter hoog)

Een S-haak om de verlengstuk vast te maken

Een schroefhaak met plug om te monteren aan het plafond


  • Extra optie


    • 1 €

Algemene informatie

De Orchidee is de meest bekende sierbloem in Nederland. Deze prachtige plant staat bekend om zijn imposante bloem en kleurendiversiteit. De Orchidee komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en Australië. In de natuur groeit deze plant vooral in bomen, spleten in rotsen of op sterke luchtdoorlatende grond, zoals humus. In Nederland is de meest bekende en populaire soort de Orchidee Phalaenopsis. Dit komt vanwege zijn lange en frequente bloei.

Kokedama

De Kokedama style komt oorspronkelijk uit Japan en betekend letterlijk “mosbal” in het Japans. Alle planten van kamerplantenwinkel zijn handgemaakt en op een groene en duurzame manier gebonden. Met behulp van de Kokedama style wordt er een compleet biotoop voor de planten te gecreëerd. Al onze planten zijn met de hand gebonden in Kokedama style in hennep touw. Kokedama planten kunnen worden opgehangen, waardoor je een speels vliegend groen effect creëert. Ze kunnen ook op een schoteltje worden geplaatst op je salon tafel. Kokedama is de natuurlijke en style volle oplossing voor een groener wooninterieur en is ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar.

Bloeien van de Orchidee

De Orchidee Phalaenopsis variant kan tot wel 3 keer per jaar bloeien, met een bloeitijd tussen de 2 en 6 maanden. Om deze reden is de Phalaenopsis Orchidee erg populair in Nederland. Plaats de Orchidee na de bloei op een koudere plek. Doe dit voor ongeveer 3 á 4 weken. Op deze manier kan de plant makkelijker een nieuwe tak aanmaken.

Water geven

Het verzorgen van de kokedama plant wordt uitgelegd in onze blog:. Hoe verzorg je een kokedama plant? De Orchidee is geen grote waterverbruiker. De plant verlangt pas naar water zodra de grond redelijk droog is. Geef de kamerplant daarom elke 7 dagen een scheutje water. Schenk het water op de grond en niet op de plant zelf. Bevochtig de mos bal 1 keer per week om het mos mooi en levend te houden. Zorg dat het water op kamertemperatuur is. Geef bij voorkeur de plant in de ochtend water. Op deze manier kan de Orchidee het water beter opnemen.

Licht en warmte

Plaats de Orchidee op een zonnige standplaats zonder direct zonlicht. Te veel zonlicht zal de glans doen afnemen en het blad schaden. Deze kamerplant houdt niet van tocht. Ook is het raadzaam om de plant niet in de buurt van een verwarming te plaatsen.

Let op dat je de Orchidee niet vlakbij een fruitmand plaatst. Fruit (vooral bananen) scheidt een bepaalde gas uit, waardoor de plant sneller verouderd.

Minimale temperatuur

Overdag: 19 ℃
'S nachts: 16 ℃

1 review for Kokedama Orchidee Phalaenopsis

  1. Waardering 5 uit 5

    Pim de Vries

    Heel erg blij met mijn plant!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *