Orchidee Phalaenopsis

7,95


Afmeting

Potdiameter: Ø 11 cm
Planthoogte: ↑ 45 cm


Levering

  • Binnen 2 werkdagen (thuis)bezorgd.
  • Verzendkosten €5,95
  • Gratis verzending bij bestelling vanaf 50 euro.
  • Altijd 14 dagen bedenktijd.

  • Extra optie


    • 1 €

Algemene informatie

De Orchidee is de meest bekende sierbloem in Nederland. Deze prachtige plant staat bekend om zijn imposante bloem en kleurendiversiteit. De Orchidee komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en Australië. In de natuur groeit deze plant vooral in bomen, spleten in rotsen of op sterke luchtdoorlatende grond, zoals humus. In Nederland is de meest bekende en populaire soort de Orchidee Phalaenopsis. Dit komt vanwege zijn lange en frequente bloei.

Bloeien van de Orchidee

De Orchidee Phalaenopsis variant kan tot wel 3 keer per jaar bloeien, met een bloeitijd tussen de 2 en 6 maanden. Om deze reden is de Phalaenopsis Orchidee erg populair in Nederland. Plaats de Orchidee na de bloei op een koudere plek. Doe dit voor ongeveer 3 á 4 weken. Op deze manier kan de plant makkelijker een nieuwe tak aanmaken.

Water geven

De Orchidee is geen grote waterverbruiker. De plant verlangt pas naar water zodra de grond redelijk droog is. Geef de kamerplant daarom elke 7 dagen een scheutje water. Schenk het water op de grond en niet op de plant zelf. Zorg dat het water op kamertemperatuur is. Geef bij voorkeur de plant in de ochtend water. Op deze manier kan de Orchidee het water beter opnemen.

Licht en warmte

Plaats de Orchidee op een zonnige standplaats zonder direct zonlicht. Te veel zonlicht zal de glans doen afnemen en het blad schaden. Deze kamerplant houdt niet van tocht. Ook is het raadzaam om de plant niet in de buurt van een verwarming te plaatsen.

Let op dat je de Orchidee niet vlakbij een fruitmand plaatst. Fruit (vooral bananen) scheidt een bepaalde gas uit, waardoor de plant sneller verouderd.

Minimale temperatuur

Overdag: 19 ℃
'S nachts: 16 ℃

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Orchidee Phalaenopsis”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *