DIY: Pannenkoekenplant stekken in 3 stappen

Groeit de pannenkoekenplant bij jou thuis ook zo goed? Dan is het je waarschijnlijk al opgevallen dat de moederplant één of meerdere babyplantjes aan het vormen is. Deze babyplantjes worden ook wel stekjes genoemd. Een stekje kan uitgroeien tot een nieuwe pannenkoekenplant. Volg de onderstaande stappen bij het stekken van jouw pannenkoekenplant om een sterke nieuwe pannenkoekenplant te maken.

Wat heb je nodig om een pannenkoekenplant te stekken

Stap 1 Pannenkoekenplant knippen:

Haal de pannenkoekenplant met aarde en wortels uit zijn pot. Probeer met je vingers het stekje uit te graven (of gebruik je lepel). Zorg ervoor dat de wortel van het stekje goed zichtbaar is. Zit het stekje los genoeg? Gebruik dan je groene vingers en trek het stekje voorzichtig van de moederplant. Zit het stekje nog vast? Snij hem dan los van de moederplant met je mes. Zorg er voor dat je de wortel van het stekje zo groot mogelijk houd.

Stap 2 Pannenkoekenplant stekjes:

Gefeliciteerd! Je bent nu bijna klaar met het stekken van jouw pannenkoekenplant. Spoel de wortels schoon onder een lauwe kraan.
Heeft je stekje een wortel die groter is dan 3 cm? Of heeft je hoofdwortel veel kleine horizontale vertakkingen?  Dan kan het stekje direct in de aarde.
Vul het kleine potje met wat universele potgrond. Plant nu je stekje in de aarde en zorg er voor dat de hoofdwortel compleet in de aarde zit.

Is je wortel kleiner dan 3 cm? Geen enkel probleem. Plaats in dit geval je stekje in een klein glaasje. Vul het glas met wat water en zorg er voor dat de wortel of het onderste gedeelte van je stekje in het water staat. Ververs het water ongeveer om de 2 á 3 dagen. Laat het plantje in het glas zitten tot er wortels van  3 cm lang zijn ontwikkeld. Blijf het water geregeld verversen en je stekje kan tot wel 4 weken in het water blijven staan. In de meeste gevallen hoeft een stekje maar 1 a 2 weken in het water te blijven.

 

Stap 3 Pannenkoekenplant verzorgen:

Geef je nieuwe Pannenkoekenplant wat liefde en geef hem wat water. Zorg er voor dat de aarde de eerste twee weken goed vochtig aanvoelt. Dit helpt je stekje bij schieten van nieuwe wortels. Hierna heeft je stekje (bij een gemiddeld huiskamer klimaat) genoeg aan één keer per week een scheut water.

 

Verzorgingstips

  • Zorg er voor dat de grond van een volwassen plant vochtig aanvoelt. Dit doe je door de plant 1 a 2 keer per week wat water te geven.
  • De pannenkoekenplant houd van veel licht
  • Een geel blaadje? Deze kan je gerust afknippen. Blad vergeling kan plaatsvinden bij een te kort aan licht of juist bij te veel zon licht.
  • Gebruik pokon stekpoeder voor bevordering van wortel groei en bestrijding van schimmel vorming

 

Blijf op de hoogte!

Om op de hoogte te blijven van alle belangrijkste updates, volg dan onze Facebook pagina.
Wil je graag dagelijks geïnspireerd worden met plantenfoto’s en video’s? Volg ons dan op onze Instagram pagina!

 

Lets us know

Wij zijn erg benieuwd naar jouw reactie. Vond je het leuk om deze blog te lezen? Heb je nog een vraag of een suggestie voor de volgende blog? Of ben jij juist geïnteresseerd om een dagje een workshop te volgen over het stekken van planten? Laat het ons dan hier onder in de reacties weten!

Meer blogs lezen? Bekijk al onze inspirerende blogs!

pannenkoekenplant verzorgen pannenkoekenplant verzorging pannenkoekenplant ikea pannenkoekenplant geluk pannenkoekenplant bloem pannenkoekenplant badkamer witte stippen op pannenkoekenplant pannenkoekenplant weetjes pannenkoekenplant schimmel pannenkoekenplant ziektes pannenkoekplant groot pannenkoekplant te groot pannenkoekplant gezond pannenkoekenplant badkamer pannenkoekenplant geluk pannenkoekplant draaien witte stippen op pannenkoekenplant pilea peperomioides pannenkoekplant groot pannenkoekplant snoeien pannenkoekplant standplaats pannenkoekplant bladstek pannenkoekplant te groot pannenkoekplant zaden pannenkoekplant geel blad pilea pannenkoekplant stekken blad pannenkoekplant stekken zonder water pannenkoekplant stekken zonder wortel pannenkoekplant snoeien pannenkoekplant te groot pannenkoekplant gezond hangplant stekken vetplant stekken pannenkoekplant stekjes pannenkoekplant bladstek pannenkoekplant stekken zonder water pannenkoekplant stekken met blad stekken zonder wortels pannenkoekplant te groot pannenkoekplant snoeien pannenkoekplant geen stekjes

Share This Post

Comment (1)

  • Sylvia Reply

    Wat leuk al die tips en trucs. Niet alleen maar verkopen maar ook meedenken. Helemaal top. Ga zo door!

    3 maart 2018 at 11:39 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping Cart